Kedves természetbarát, érdeklődő!

Hosszabb vívódás és többek bátorítása után döntöttem úgy, hogy belekezdek abba a netes ismeretterjesztésbe, amit bevallom, ez idáig kissé sanda szemmel néztem. Mind mellette, mind ellene számos érv sorakozott fel. Alapvetően nem vagyok exhibicionista és sokakkal ellentétben a lehetőségek tárházának szélesre tárt kapuja sem váltott ki bennem megnyilvánulási kényszert. Egyrészt nem akartam a neten lévő megszámlálhatatlan oldalt szaporítani, másrészt viszont szerettem volna a térség természeti értékeiért aggódók számára aktuális információkat átadni, megosztani.

Így hát  jöjjön, aminek jönnie kell, lássuk a medvét.

Mondanivalómat megpróbálom a természet rendjéhez, mint a mára talán egyedül megmaradt standard alapponthoz igazítani. Ennek megfelelően a szabad természetben zajló aktuális eseményeket, ezen belül a szívemhez legközelebb álló növényvilágot igyekszem majd bemutatni a számomra kedves délnyugat-dunántúli tájban. Magam is vizuális alkat lévén mondanivalómat próbálom minél több saját fotóval és egyéb „látványelemmel” érthetőbbé, változatosabbá tenni. Reflektálok majd helyi, vagy a régión túlmutató természetvédelmi problémákra, vagy a felesleges, nemtörődömségből, vélt, vagy valós gazdasági érdekekre való hivatkozásra történt pusztításokra.

Hogy lesz-e foganatja mindennek? Nem tudom igazán, az utóbbi időszak tendenciái nem sok jóval kecsegtetnek. Ha csak néhány ember is elgondolkodik ezen, kis odafigyeléssel is menthetők meg értékek. A jó szándék jelen esetben hathatósabb eszköz, mint a bankszámla.

Miért is fontos ez? Egy bevezető terjedelme nem elégséges ennek teljes körű megtárgyalására, de számos remek oldal van már a neten, ahol ki-ki a maga számára fontos információkat megtalálhatja. Természetesen én is sok alkalommal fogom majd ezt érinteni, terveim szerint inkább a konkrét esetek kapcsán.